#RISKandREBELLION-symposium su 24.1. – Taidetta ja keskustelua ilmaisunvapaudesta

Vainotuille taiteilijoille Safe Haven -residenssejä ympäri maailmaa tarjoava Artists At Risk järjestää maksuttoman #RISKandREBELLION-verkkosymposiumin sunnuntaina 24. tammikuuta 2021 klo 15 alkaen.

Tilaisuudessa keskustellaan taiteilijoiden sananvapaudesta eri puolilla maailmaa. Musiikkineuvosto on mukana järjestämässä tilaisuudessa kuultavaa ilmaisunvapauskeskustelua, johon osallistuu muun muassa Kansainvälisen musiikkineuvoston (IMC) puheenjohtaja Alfons Karabuda.

Keskustelun ja puheenvuorojen lomassa ohjelmassa on kantaaottavien ja vainoa kohdanneiden taiteilijoiden ja heidän kokoonpanojensa esityksiä. Mukana Suomesta on Safe Haven Helsinki -residenssitaiteilijoita ja -alumneja kokoonpanoineen: irakilainen muusikko Ali Saad yhdessä muusikko Sanna Salmenkallion kanssa, syyrialainen tanssija Angela Aldebs, irakilaiset kuvataiteilijat Saddam Jumaily ja Kholod Hawash, egyptiläinen artisti Ramy Essam yhtyeineen (Samuli Kivelä, Jesper Anastasiadis ja Aleksi Kinnunen), brasilialainen tanssija–muusikko Benjamin Abras ja iranilainen sarjakuvataiteilija Kianoush Ramezani.

Tutustu ohjelmaan >

Ilmoittaudu mukaan >

Yhteistyössä:

Artists at Risk (AR)
Art Veda, Tunis
CCCB, Barcelona
Stalker, Rome
ZKM | Karlsruhe
Ecologists at Risk (ER)
G Livelab Helsinki
Club Tenco – Premio Tenco
World Social Forum 2021
Muusikkojen liitto
Musiikkineuvosto
Suomen Kansallisteatteri
Konvent.Zero
La Città Mondo
Mawjoudin We Exist
Nawaat
NoCallarem
Noworking Collective
Universität der Künste Berlin (UdK)

Tapahtuman mahdollistavat:

Helsingin kaupunki
Koneen säätiö
Suomen Kulttuurirahasto
Creative Europe / Euroopan unioni

Lääkärilehti: Onko laulaminen koronariski?

“Löydetty tieto ei osoita laulamista muuta kanssakäymistä vaarallisemmaksi – ainakaan samalla desibelitasolla.”

Laulamisen turvallisuutta käsittelevä artikkeli Onko laulaminen koronariski? on julkaistu tammikuun 2021 Lääkärilehdessä. Se on luettavissa alla pdf-muodossa.

Artikkelin ovat kirjoittaneet infektioepidemiologian dosentti Aino Takala, tietotekniikan professori Tapio Takala ja yleislääketieteen professori Marjukka Mäkelä.

Artikkeli on julkaistu Suomen Lääkärilehdessä, viite: Suom Lääkäril 2021:76:30-1. Artikkeli on mielipidekirjoitus eikä sitä ole vertaisarvioitu.

Lue: Onko laulaminen koronariski?

Musiikin muistilista kuntapäättäjille – Musiikki tekee hyvää

Musiikkineuvoston työryhmien ja hallituksen yhdessä muotoilema Musiikin muistilista kuntapäättäjille on julkaistu. Se pohjautuu musiikkioikeuksiin, jotka ovat Musiikkineuvoston toiminnan lähtökohta.

Musiikki kuuluu kaiken ikäisille, kaiken taustaisille, kaikkialla Suomessa – lapsille, nuorille, aikuisille, iäkkäille – maahanmuuttajille, eri kielisille, erityisryhmille.

Musiikin ammattilaiset ympäri Suomen mahdollistavat laadukkaan ja monimuotoisen toiminnan kaikille aina matalan kynnyksen kokeilemisesta tavoitteelliseen tekemiseen.

Musiikkitarjonta luo vetovoimaa, toiminta takaa elinvoimaisuuden.

Musiikki tekee hyvää, ennaltaehkäisee ja yhdistää. Siihen panostamalla edistetään kaikkien hyvinvointia.

Lue Musiikin muistilista kuntapäättäjille >

Tutkija Hanna Isolammin laatima, tuore Musiikista hyvinvointia -kooste kiteyttää musiikkia ja hyvinvointia käsittelevän tutkimustiedon.

Tutustu Musiikista hyvinvointia -koosteeseen >

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 18. huhtikuuta 2021.

Lito Gilberto on uusi nuorisoedustaja

Musiikkineuvoston nuorisoedustajana on 7. joulukuuta 2020 aloittanut musiikkimanagerina työskentelevä Lito Gilberto. Gilberto toimii myös FMC Youth -työryhmän puheenjohtajana sekä osallistuu hallituksen työskentelyyn.

Gilberto toimii managerina kuudelle artistille tehden artistien kanssa töitä myös kansainvälisellä musiikkikentällä. Lisäksi Gilberto tekee vaikuttajamarkkinointia Imboys-vaateyritykselle.

“Haluan päästä vaikuttamaan musiikkikulttuuriin Suomessa – miltä se vaikuttaa ja miltä se kuulostaa. Kentän monipuolistaminen ja piilossa olevien äänien esilletuominen on asioita, jotka minua puhuttelevat”, sanoo Gilberto.

FMC Youth -työryhmän jäsenet ovat Inka Pärssinen, Janita Tiussa, Liisa-Maria Koskela ja Osku Jalkanen.

Lito Gilbertoon voit olla yhteydessä sähköpostitse:
litogilberto1@gmail.com