Bahrainilainen Mohamed Jawad Hameed Helsingin AR – Safe Haven -residenssissä

Bahrainilainen muusikko ja ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Mohamed Jawad Hameed vierailee syksyn 2019 ajan AR – Safe Haven Helsinki -residenssissä. Musiikkineuvosto on mukana residenssejä organisoivassa järjestöverkostossa.

Bahrainilainen muusikko Mohamed Jawad Hameed on kritisoinut ympäristö- ja ihmisoikeusrikkomuksia kotikylässään Ma’ameerissa sekä sen lähialueilla. Hän on syyskuussa saapunut AR – Safe Haven Helsinki -residenssiin, jonka tarkoituksena on tukea tukea kotimaassaan taiteensa vuoksi uhattuja taiteilijoita ja heidän ilmaisunvapauttaan.uhattuja taiteilijoita ja heidän ilmaisunvapauttaan.

Kolmekuukautisen residenssinsä aikana Jawad keskittyy muun muassa soittamaan dilmonian lyre -kielisoitintaan. Kyseessä on lähes 5000 vuotta vanha instrumentti, jonka Jawad on vastikään jälleenrakentanut. Suunnitelmissa on myös työskentely paikallisten muusikkojen kanssa sekä oppilaitosvierailut.

Lisää Jawadista Artists At Riskin nettisivulla >

Residenssin järjestää Perpetuum Mobile ry:n Artists At Risk -turvaresidenssiohjelma, ja yhteistyössä ovat muun muassa HIAP – Helsinki International Artists Programme, Muusikkojen liitto ja Suomen musiikkineuvosto. Residenssiä rahoittavat Helsingin kaupunki ja Koneen Säätiö.

Lisätiedot:
Sanni Kahilainen, pääsihteeri
sanni.kahilainen@musiccouncil.fi

Kevätkokouksessa valittiin uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle

Musiikkineuvoston sääntömääräisessä kevätkokouksessa torstaina 23. toukokuuta vahvistettiin vuoden 2018 tilinpäätös sekä valittiin uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Erovuorossa olivat varsinaiset jäsenet Virpi Häyrinen ja Markku Klami sekä varajäsen Mirja Kopra. Kokouksessa suoritettiin vaalit, joiden tuloksen myötä hallituksen kokoonpano on 23.5.2019 alkaen seuraava:

Ahti Vänttinen, puheenjohtaja; Suomen Muusikkojen Liitto ry
Johanna Talasniemi; Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
Mirja Kopra; Suomen musiikinopettajien liitto ry
Jouni Auramo; Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry
Sanna-Mari Holma; Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry

Varajäsenet:
Markku Klami; Suomen Säveltäjät ry
Leif Nystén; Finlands Svenska Sång- och Musikförbund

Lisäksi hallituksen toimintaan osallistuu nuorisoedustaja Pekka Löhönen.

Musiikki kuuluu kaikille -vaalipaneeli kuunneltavissa

Musiikkineuvoston Musiikki kuuluu kaikille -vaalipaneelissa 1. huhtikuuta 2019 Helsingin keskustakirjasto Oodissa käsiteltiin musiikkialaan ja -koulutukseen sekä harrastamiseen liittyviä kysymyksiä.

Paneelissa olivat Pia Viitanen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk), Silvia Modig (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Sari Multala (kok) sekä Musiikkineuvoston hallituksen jäsen Johanna Talasniemi. Paneelin moderoi toimittaja Johanna Korhonen.

Paneeli on kuunneltavissa jälkikäteen.

Posted in ARTIKKELIT

Musiikki kuuluu kaikille -vaalipaneeli Oodissa ma 1.4. klo 15

Musiikkineuvoston Musiikki kuuluu kaikille -vaalipaneeli järjestetään keskustakirjasto Oodin Maijansalissa (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) maanantaina 1. huhtikuuta 2019 klo 15–17.

Keskustelussa käsitellään musiikkialaan ja -koulutukseen sekä harrastamiseen liittyviä kysymyksiä.

Panelistit ovat Pia Viitanen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk), Silvia Modig (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Sari Multala (kok) sekä Musiikkineuvoston hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen. Paneelin moderaattori on toimittaja Johanna Korhonen.

Tilaisuuden aluksi esiintyy MC KOO. Ahti Vänttinen esittelee Musiikkineuvoston tuoreen musiikkipoliittisen ohjelman Musiikki kuuluu kaikille ja Timo Klemettinen kertoo Euroopan musiikkineuvoston (EMC) European Agenda For Music -ohjelmasta.

Kahvitarjoilu klo 14.30 alkaen.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan >