Nuorisoedustajaksi valittu Pekka Löhönen

Musiikkineuvoston nuorisoedustajaksi on valittu helsinkiläinen muusikko ja musiikinopiskelija Pekka Löhönen.

Pekka Löhönen, 26, aloittaa nuorisoedustajan tehtävässä heti. Nuorisoedustaja osallistuu hallituksen ja työryhmien työskentelyyn, ja lisäksi suunnitelmissa on koota nuorisotyöryhmä. Nuorisoedustajan ja -työryhmän tarkoituksena on tuoda Musiikkineuvoston toimintaan sellaista näkökulmaa, joka alan keski-ikäistyvässä järjestötoiminnassa muuten helposti jää vähälle huomiolle.

Löhönen on sähkö- ja kontrabassoa soittava freelancemuusikko, joka on myös säveltänyt teatterimusiikkia ja toiminut erilaisten musiikkityöpajojen ohjaajana. Hän valmistuu Metropoliasta musiikkipedagogiksi kuluvan vuoden lopulla. Löhönen on kiinnostunut musiikkikoulutuksen kehittämisestä, ja hän on toiminut Metropolian popjazzmusiikin opiskelijoiden edunvalvontayhdistys Piuha ry:n puheenjohtajana ja opiskelijakunta Metkan edustajistossa.

Tuore nuorisoedustaja kertoo aloittavansa tehtävässä positiivisissa tunnelmissa. ”On kiinnostavaa nähdä käytännössä, mitä Musiikkineuvosto tekee, ja olla mukana vaikuttamassa tärkeisiin asioihin.”

Löhöstä kiinnostaa, miten nuoret, ammattilaiset, harrastajat ja kuluttajat kokevat musiikkielämän nyt ja tulevaisuudessa. ”Musiikin kulutustottumukset ja rooli muuttuvat jatkuvasti. Saa nähdä, millainen on musiikkialan ammattilaisten asema ja työkenttä tulevaisuudessa.”

lohonenKuva: Jesse Kämäräinen // H A J E . F I

Comments are closed.