Music Freedom Dayn teemana naisten asema

Tänään perjantaina 3.3. vietetään Music Freedom Day’ta. Tarkoituksena on tukea muusikkojen ilmaisunvapautta, ja tänä vuonna huomiota kiinnitetään erityisesti naismuusikkojen ja -artistien kohtaamaan vainoon ympäri maailmaa.

Kansainvälistä Music Freedom Day’ta vietetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Muusikkojen ilmaisunvapautta valvovan kansainvälisen Freemuse-järjestön perustaman teemapäivän huomio kiinnittyy tänä vuonna naismuusikkojen ja -artistien asemaan.

Muusikot ympäri maailman kohtaavat sensuuria ja joutuvat vainon kohteeksi taiteensa vuoksi. Valtaapitävien huomio kiinnittyy kantaaottaviin taiteilijoihin ja niihin, joiden ääntä ei haluta kuulla.

Musiikkiteollisuus on epätasa-arvoinen ympäri maailman. Joissakin maissa naisten on kiellettyä laulaa tai soittaa julkisesti tai osallistua konsertteihin. Monissa paikoissa naisartisteja ahdistellaan, uhataan, pidätetään tai jopa tapetaan, jos he käyttävät ääntään. Meidän on puolustettava naisartisteja ja taistella heidän sortamistaan vastaan. Naisten ääntä ei saa hiljentää.
Deeyah Khan, elokuvaohjaaja, tuottaja, säveltäjä

Comments are closed.