EMC ja IMC kokoontuivat Kyproksella

Euroopan musiikkineuvoston (EMC) seitsemäs European Forum on Music järjestettiin Pafoksessa Kyproksella 9.–11.6.2017, ja sen yhteydessä pidettiin EMC:n vuotuinen jäsentapaaminen. Teemana oli Music and Cultural Diplomacy: Linking Continents – Bridging Cultures. Tapahtumassa kuultiin esimerkkejä siitä, miten musiikki luo siltoja eri ryhmien välille ja käytiin keskustelua mm. musiikin roolista Euroopan tulevaisuudessa. EMC:n työryhmätyönä valmistelemaa European Agenda For Music -luonnosta käsiteltiin ja kommentoitiin jatkotyöstöä varten.

Konferenssin yhteydessä jaettiin Kansainvälisen musiikkineuvoston (IMC) Music Rights Awards -palkinto, joka tänä vuonna myönnettiin Teaching Music in Pakistan – ja Give Music a Future -projekteille sekä Festival sur le Niger -festivaalille. Palkinnon jakoivat IMC:n puheenjohtaja Paul Dujardin ja IMC:n musiikkioikeuksien lähettilääksi syksyllä 2016 nimetty egyptiläinen artisti Ramy Essam, joka myös esiintyi tapahtumassa. Konferenssi kokosi yhteen noin 140 edustajaa EMC:n jäsenorganisaatioista ja muista musiikkialan toimijoista ympäri maailman.

imc_awardsKonferenssin jälkeen pidettiin IMC:n yleiskokous, jossa puheenjohtajaksi valittiin hallituksen jäsenenä ja IMC:n taloudenhoitajana toiminut kenialainen professori Emily Achieng’ Akuno. Vuodesta 2009 IMC:n hallituksen jäsenenä toiminut Suomen musiikkineuvoston (FMC) hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen ei jatka hallituksessa. Vänttinen edusti kokouksessa Kansainvälistä muusikkojen liittoa (FIM), ja Suomen musiikkineuvostoa edusti pääsihteeri Sanni Kahilainen.

Comments are closed.