Musiikkineuvosto allekirjoitti teesit tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi

Suomalaiset musiikkialan toimijat ovat julkistaneet kuusi teesiä tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi toimialalla. Musiikkineuvosto on allekirjoittanut teesit.

Musiikin vientiorganisaatio Music Finlandin koordinoimassa, Musiikki & Media -tapahtumassa lokakuussa 2017 käynnistyneessä hankkeessa musiikkialan ammattilaiset laativat yhdessä teesit, joihin alan organisaatiot voivat sitoutua lisäämällä allekirjoituksensa mukaan.

Teesit allekirjoittaneet yritykset ja organisaatiot sitoutuvat tekemään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä noudattamaan sitä. Toimijat sitoutuvat edistämään tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta aktiivisesti viestinnässä, rekrytoinnissa ja palkkauksessa, hallinnossa ja johdossa sekä taiteellisessa päätöksenteossa. Myös lapsilla ja nuorilla tulee olla oikeus valita musiikillinen polkunsa ilman ennakkoasenteita, taustastaan ja sukupuolestaan riippumatta.

Teesit löytyvät osoitteesta yhdenvertainenmusiikkiala.com. Sivulla on myös päivittyvä lista teesit jo allekirjoittaneista toimijoista ja linkki, jonka kautta organisaatiot voivat lisätä oman allekirjoituksensa mukaan.

Musiikkineuvosto kannustaa kaikkia musiikkialan organisaatioita tulemaan mukaan ja allekirjoittamaan teesit.

Comments are closed.