Vetoomus muusikko Ali Saedin puolesta

aliKansallisteatterin Toinen koti -esityksen pääroolissa nähtävää muusikko Ali Saedia uhkaa pakkopalautus Irakiin.

Kansallisteatterin Toinen koti -esityksen pääroolissa nähtävää muusikko Ali Saedia uhkaa pakkopalautus Irakiin.

Musiikkineuvosto, Muusikkojen liitto, Maailman Musiikin Keskus, Kansallisteatteri ja Artists at Risk vetoavat Suomen viranomaisiin, ettei Alia lähetetä Irakiin odottamaan päätöstä korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätettyyn valitukseen.

Palauttaminen Irakiin ei ainoastaan johtaisi hengenvaaraan ja vainoon, vaan myös loukkaisi Alin ilmaisunvapautta pakottamalla hänet tilanteeseen, jossa työskenteleminen musiikin esittäjänä olisi täysin mahdotonta. Palauttaminen tukisi sitä ilmaisunvapauden ja ammatin harjoittamisen vapauden rajoittamista, jonka kohteeksi Ali on kotimaassaan joutunut.

Lue vetoomus ja katso video >

Comments are closed.