Vietnamilainen muusikko–aktivisti Mai Khoi vieraili Suomessa

Vietnamilainen artisti Mai Khoi vieraili Helsingissä maaliskuussa 2018. Vierailu oli osa Safe Haven Helsinki -projektia, jossa Musiikkineuvosto on mukana.

Vietnamin ihmisoikeuksien puolesta taisteleva artisti Mai Khoi kiersi Eurooppaa uuden levynsä julkaisun tiimoilta. Salaisissa konserteissa äänitetyn Live at Phù sa Lab -albumin julkaisi maaliskuun alussa taiteilijoiden ilmaisunvapautta puolustavan SafeMUSE-järjestön tuore levymerkki Lidio.

10 päivän mittaisen Helsingin-vierailunsa aikana Mai Khoi vieraili Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, äänitti suomalaisten muusikkojen kanssa sekä esiintyi G Livelabissa Mai Khoi Helsinki Experience -kokoonpanon kanssa.

Mai Khoin Euroopan kiertue päättyi kotiinpaluun yhteydessä pidätykseen Hanoin lentokentällä. Kahdeksan tuntia kestäneiden kuulustelujen jälkeen Mai Khoi vapautettiin, mutta mukana olleet tuoreet cd-levyt jäivät viranomaisten haltuun.

Studio live: Jungle

Music by Mai Khoi, Senni Eskelinen & Otto Eskelinen
Mai Khoi: Goong & laulu / Senni Eskelinen: Kantele / Otto Eskelinen: Saksofoni

Äänitys ja miksaus: Janne Mathlin / Video: Laura Kotila

Mai Khoin vierailu oli osa Perpetuum Mobile ry:n Artists At Risk -projektin organisoimaa ja Helsingin kaupungin rahoittamaa Safe Haven Helsinki -turvaresidenssiohjelmaa. Musiikkineuvosto on yksi residenssiä organisoivan järjestöverkoston jäsenistä.

Comments are closed.