EMC Fellows – nuorten ammattilaisten kansainvälistymistä etänä

Musiikkineuvoston nuorisoedustaja ja FMC Youth -työryhmän puheenjohtaja Sari Löytynoja valittiin maaliskuussa 2020 Euroopan musiikkineuvoston (EMC) Fellows-ryhmän jäseneksi. EMC:n jäsenistön alle 30-vuotiaista edustajista koostuva työryhmä on kokoontunut koronapandemian vuoksi etänä ja toiminta on käynnistynyt haasteista huolimatta.

EMC on jo vuosia organisoinut nuorten musiikkialan ammattilaisten toimintaa ja edistänyt heidän kansainvälistymistään. Keväällä 2020 startanneessa Fellows-ryhmässä on 10  jäsentä eri puolilta Eurooppaa, ja kokoontumiset on toistaiseksi järjestetty etäyhteyksin.

”Alkuperäisen ohjelman sijaan olemme kokoontuneet etänä, mutta suunniteltua useammin. Olemme vaihtaneet kuulumisia koronatilanteeseen liittyen, mutta vaikeista ajoista huolimatta kaikki ovat olleet innokkaalla ja positiivisella mielellä”, Löytynoja kertoo.

Koronan lisäksi muitakin aiheita on mahtunut ohjelmaan.

”Viimeksi kokoonnuimme heinäkuussa, jolloin aiheena oli EU:n kulttuuripolitiikka ja monivuotinen rahoituskehys.”

Työryhmä on paitsi tutustunut ja käynyt keskustelua musiikkialan eri aiheista myös ideoinut kesällä järjestetyn European Forum on Music -tapahtuman verkkototeutusta. Yksi toteutetuista seminaareista oli musiikkialaa ja ympäristökysymyksiä käsitellyt Act Now: Music & Climate Change, johon osallistui Suomessa vuonna 2019 AR–Safe Haven Helsinki -residenssissä vieraillut muusikko ja ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Mohamed Jawad. Keskustelu on katsottavissa täällä >.

Seuraavan kerran EMC Fellows -työryhmä tapaa 6. syyskuuta 2020 EMC:n vuosikokouksen yhteydessä.