Musiikkialan järjestöt vetoavat kuolemaantuomitun nigerialaisen muusikon puolesta

Yahaya Sharif-Aminu.

22-vuotias nigerialainen gospel-muusikko Yahaya Sharif-Aminu on tuomittu musiikkinsa vuoksi kuolemaan. Tuomio on määrä panna täytäntöön tulevien päivien aikana. Kansainväliset musiikki- ja ihmisoikeusjärjestöt vetoavat Nigerian hallintoon Sharif-Aminun puolesta.

Yahaya Sharif-Aminu on nigerialainen gospel-muusikko, artisti ja säveltäjä. Hänen keväällä 2020 julkaisemansa kappale tavoitti sosiaalisen median kautta paljon kuulijoita ja aiheutti vastareaktioita uskonnollisissa ryhmittymissä. Sharif-Aminu tuomittiin jumalanpilkasta kuolemaan, ja hänet on määrä hirttää kuluvalla viikolla 37/2020.

Musiikki- ja ihmisoikeusjärjestöt vetoavat Nigerian hallintoon Sharif-Aminun tuomion kumoamiseksi.

Kansainvälisen muusikkojen liiton (FIM) koordinoimassa vetoomuksessa ovat mukana Kansainvälinen musiikkineuvosto (IMC), Euroopan musiikkineuvosto (EMC), Suomen musiikkineuvosto (FMC), Muusikkojen liitto, Pohjoismainen muusikkounioni (NMU), muusikkojen ilmaisunvapautta valvova Freemuse, Kansainvälinen näyttelijäliitto (FIA) sekä safe haven -residenssejä taiteilijoille järjestävät Artists At Risk ja Safemuse.

Lue lisää aiheesta Freemusen sivuilta >

Lue vetoomus FIM:n sivuilta >