Suomalaisen musiikin päivänä kuullaan Ääniä eristyksestä

Suomalaisen musiikin päivän kunniaksi Musiikkineuvosto nostaa esiin 
Ääniä eristyksestä.
 
Tiistaina 8. joulukuuta vietetään Suomalaisen musiikin päivää. Kulunut musiikkivuosi on ollut poikkeuksellinen, ja koronatoimet ovat vaikuttaneet musiikkielämään laajasti – musiikkia on tehty, julkaistu ja mahdollisuuksien mukaan esitetty livenä ja virtuaalisesti. Samalla olemme eläneet enemmän tai vähemmän eristyksessä, ja he, jotka jo ennen koronaa ovat eläneet eristettynä, ovat olleet entistäkin eristetympiä. Kuuluuko kaikkien ääni?
 
Musiikkineuvosto nostaa Suomalaisen musiikin päivänä esiin nuorten viestejä ja musiikkia vankiloista. Ääniä eristyksestä -ohjelman toimittavat sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi ja kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, jotka vetävät työpajoja nuorille, ulkomaailmasta eristyksessä eläville tutkintavangeille. Musiikkia tehdään näissä ympäristöissä usein eloonjäämistarkoituksessa.
 
Tutustu vankien tarinoihin ja heidän eristyksessä tekemäänsä musiikkiin Radio Helsingin taajuudella tiistaina 8. joulukuuta 2020 klo 17–18 tai kuuntele lähetys jälkikäteen on-demandina.

Radio Helsingin taajuus Helsingissä 89,7 MHz, Tampereella 106,8 MHz ja Oulussa 90,9 MHz.
Voit kuunnella myös osoitteessa www.radiohelsinki.fi tai Radio Helsinki -mobiiliapplikaatiolla, joka löytyy omasta sovelluskaupastasi.

Lue lisää >

Kuvassa kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, tuottaja–artisti Alex Aaltonen ja sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi.