Kuuntele jälkikäteen: Ääniä eristyksestä

Suomalaisen musiikin viikon kunniaksi Musiikkineuvosto nostaa esiin 
Ääniä eristyksestä.

Kulunut musiikkivuosi on ollut poikkeuksellinen, ja koronatoimet ovat vaikuttaneet musiikkielämään laajasti – musiikkia on tehty, julkaistu ja mahdollisuuksien mukaan esitetty livenä ja virtuaalisesti. Samalla olemme eläneet enemmän tai vähemmän eristyksessä, ja he, jotka jo ennen koronaa ovat eläneet eristettynä, ovat olleet entistäkin eristetympiä. Kuuluuko kaikkien ääni? 

Suomalaisen musiikin päivänä tiistaina 8. joulukuuta kuultiin Radio Helsingin taajuudella nuorten viestejä ja musiikkia vankiloista. Ääniä eristyksestä -ohjelman toimittavat sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi ja kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, jotka vetävät työpajoja nuorille, ulkomaailmasta eristyksessä eläville tutkintavangeille. Musiikkia tehdään näissä ympäristöissä usein eloonjäämistarkoituksessa.

Lähetys on kuunneltavissa jälkikäteen. 
Lisäksi otteita lähetyksestä kuullaan Radio Helsingin taajuudella kuluvan Suomalaisen musiikin viikon aikana.

Kuuntele >

Kuvassa kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, tuottaja–artisti Alex Aaltonen ja sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi.