#RISKandREBELLION-symposium su 24.1. – Taidetta ja keskustelua ilmaisunvapaudesta

Vainotuille taiteilijoille Safe Haven -residenssejä ympäri maailmaa tarjoava Artists At Risk järjestää maksuttoman #RISKandREBELLION-verkkosymposiumin sunnuntaina 24. tammikuuta 2021 klo 15 alkaen.

Tilaisuudessa keskustellaan taiteilijoiden sananvapaudesta eri puolilla maailmaa. Musiikkineuvosto on mukana järjestämässä tilaisuudessa kuultavaa ilmaisunvapauskeskustelua, johon osallistuu muun muassa Kansainvälisen musiikkineuvoston (IMC) puheenjohtaja Alfons Karabuda.

Keskustelun ja puheenvuorojen lomassa ohjelmassa on kantaaottavien ja vainoa kohdanneiden taiteilijoiden ja heidän kokoonpanojensa esityksiä. Mukana Suomesta on Safe Haven Helsinki -residenssitaiteilijoita ja -alumneja kokoonpanoineen: irakilainen muusikko Ali Saad yhdessä muusikko Sanna Salmenkallion kanssa, syyrialainen tanssija Angela Aldebs, irakilaiset kuvataiteilijat Saddam Jumaily ja Kholod Hawash, egyptiläinen artisti Ramy Essam yhtyeineen (Samuli Kivelä, Jesper Anastasiadis ja Aleksi Kinnunen), brasilialainen tanssija–muusikko Benjamin Abras ja iranilainen sarjakuvataiteilija Kianoush Ramezani.

Tutustu ohjelmaan >

Ilmoittaudu mukaan >

Yhteistyössä:

Artists at Risk (AR)
Art Veda, Tunis
CCCB, Barcelona
Stalker, Rome
ZKM | Karlsruhe
Ecologists at Risk (ER)
G Livelab Helsinki
Club Tenco – Premio Tenco
World Social Forum 2021
Muusikkojen liitto
Musiikkineuvosto
Suomen Kansallisteatteri
Konvent.Zero
La Città Mondo
Mawjoudin We Exist
Nawaat
NoCallarem
Noworking Collective
Universität der Künste Berlin (UdK)

Tapahtuman mahdollistavat:

Helsingin kaupunki
Koneen säätiö
Suomen Kulttuurirahasto
Creative Europe / Euroopan unioni