Freemusen tRAPped-kampanja nostaa esiin rap-artisteihin kohdistuvan epäoikeudenmukaisuuden

Muusikkojen ilmaisunvapautta kansainvälisesti valvovan ja puolustavan järjestön Freemusen tutkimuksen mukaan poliittisesti kantaaottavat rap-artistit joutuvat usein maalittamisen ja vainon kohteeksi. Freemuse on uudelleenkäynnistänyt tRAPped-kampanjan, jonka tavoitteena on puolustaa pidätettyjä rap-artisteja sekä nostaa esiin heihin kohdistuvan epäoikeudenmukaisuuden.

Rap-artistit joutuvat hallintojen syytösten ja vainon kohteeksi ympäri maailmaa. Vuodesta 2018 lähtien Freemuse on dokumentoinut yli 170 rap-artisteihin kohdistunutta ilmaisunvapauden loukkausta.

tRAPped-kampanjan tavoitteena on puolustaa pidätettyjä rap-artisteja, lisätä tietoisuutta lainsäädännöstä, joka kohdistuu erityisesti rap-musiikkiin sekä tuoda päivänvaloon rap-artistien maailmanlaajuisesti kohtaaman järjestelmällisen vainon.

Lue lisää Freemusen sivuilta >