UNESCOn Kansainvälistä jazzpäivää juhlistetaan lauantaina 30. huhtikuuta

Vappuaattona 30. huhtikuuta vietettävä UNESCOn Kansainvälinen jazzpäivä juhlii jazzmusiikkia ja sen roolia kulttuurienvälisen vuoropuhelun sekä rauhan viestinviejänä. Tapahtumapäivänä järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia ympäri maailmaa.

Musiikkineuvoston jäsenjärjestö Jazzliitto edistää jazzmusiikin sanomaa Suomessa järjestämällä Jazzpäivä-kampanjan. Kampanjan kotimaisina kasvoina toimivat vuonna 2022 saksofonisti Timo Lassy ja kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

Suomen Jazzliitto haastaa tänä vuonna suomalaisia ottamaan osaa UNESCOn Kansainvälisen jazzpäivän juhlintaan Jazzpäivä-kampanjan myötä.

Ohjeet osallistumiseen löytyvät Jazzliiton sivulta >

Vuonna 2011 Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO nimitti 30. huhtikuuta International Jazz Day:ksi eli Kansainväliseksi jazzpäiväksi nostaakseen esiin jazzia ja sen diplomaattista tehtävää yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Jo yli vuosikymmenen jazz taidemuotona on virallisesti tunnustettu rauhan, kulttuurienvälisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä.

Kansainvälistä jazzpäivää johtaa legendaarinen pianisti ja -säveltäjä Herbie Hancock, joka toimii UNESCOn kulttuurienvälisen vuoropuhelun hyvän tahdon lähettiläänä ja Herbie Hancock -instituutin puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Maura Manninen, tuottaja
Tel. +358 400 45 6381
maura.manninen@jazzfinland.fi

Kampanjan kuvitukset: Ahma Hokkanen