Euroopan musiikkineuvoston yleiskokous järjestettiin Brysselissä kesäkuussa

Euroopan musiikkineuvoston (EMC) yleiskokous järjestettiin Brysselissä 10.–11.6.2022.

EMC Lab

Yleiskokouksen yhteydessä järjestettiin EMC Lab -keskustelutilaisuus, jossa EMC:n jäsenistö vaihtoi kuulumisiaan ja kertoi omasta toiminnastaan kuluneena vuotena sekä tulevista projekteista. Musiikkineuvosto toimitti kuulumiset kirjallisena ennakkoon.

EMC Lab -keskustelutilaisuudessa jäsenistö jakoi tietoa hankkeistaan ja aloitteistaan, joilla autetaan Ukrainasta tulevia pakolaisia jatkamaan musiikin harrastamista tai omaa musiikkitoimintaa. EMC tulee päivittämään tietoa jäsenistön hankkeista ja aloitteista verkkosivuilleen >

Tilaisuudessa keskusteltiin myös kestävästä kehityksestä. EMC on kehittänyt oman ympäristö-ohjelman, joka on luettavissa täällä >

Päivän aikana oli mahdollisuus tutustua vasta valittuihin EMC Fellows -ryhmän jäseniin. Ryhmän jäsenet tulevat työskentelemään vuoden 2023 loppuun asti yhteisten ajankohtaisten aiheiden äärellä.

EMC kertoi uudesta jäsenille suunnatusta mentorointiohjelmasta, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistyötä ja toimia tiedonvälitysalustana. EMC lähettää jäsenistölle kyselyn konseptin kehittämisen tueksi aloittamista varten.

EMC:n yleiskokous

EMC:n yleiskokouksessa päätettiin jäädyttää Venäjän musiikkiliiton (Russian Musical Union) jäsenyys EMC:n toiminnassa siten, että jäädytetyllä jäsenellä ei ole oikeutta osallistua EMC:n järjestämiin tapahtumiin eikä äänestää vaaleissa. RMU tulee jatkossa saamaan EMC:tä koskevat uutiset ja jäsentiedotteet.

Yleiskokouksessa toivotettiin tervetulleiksi viisi uutta jäsentä:

  • Acadèmia Catalana de la Música (National Specialised category)
  • Centre for Music Ecosystems (National Specialised category)
  • European Folk Network (European Music Organisation category)
  • Museart Association (National Specialised category)
  • Social Impact of Making Music (SIMM) (National Specialised category)

Tutustu uusiin jäseniin >

EMC:n toimistossa on aloittanut kaksi uutta työntekijää; projektipäällikkö Andrea Murzi sekä viestintintäpäällikkö Miceál Mullen.