Kategoriat
Yleinen

Jokaisen oikeus musiikkiin vahvistaa suomalaisen yhteiskunnan elinvoimaa

Suomen musiikkineuvosto on julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa verkkosivuillaan: https://musiccouncil.fi/eduskuntavaalit-2023/

Musiikkineuvosto haluaa nostaa kevään vaalikeskusteluissa esiin kolmea teemaa: koko kenttä kasvuun, freelancerien toimeentulon turva kuntoon ja ruohonjuuritason ruokkiminen vahvistaa kaikkia.

Tavoitteista keskusteltiin torstaina 19.1.2023 Minne menet, suomalainen musiikki? -tilaisuudessa, johon oli kutsuttu musiikki- ja kulttuurialan järjestöjä, rahoittajia sekä poliitikkoja. Teesit herättivät laajaa vastakaikua ja jatkokeskustelua muun muassa tavoista, joilla musiikin terveyttä edistäviä vaikutuksia voisi hyödyntää hyvinvointialueiden toiminnassa sekä elävästä musiikista kaupunkien vetovoimaa ja taloutta kohentavana tekijänä.

Musiikkineuvoston musiikkipoliittinen ohjelma sai tilaisuudessa kiitosta kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikolta (kok). Tilaisuudessa esiintyi myös Tölöläb-yhtye.

Musiikkineuvosto toimii maailmanlaajuisten musiikkioikeuksien edistämiseksi Suomessa ja edustaa 25 jäsenjärjestönsä kautta musiikkialaa laajasti: niin ammattilaisten, kasvatus- ja koulutussektorin kuin harrastajien osalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s