Kategoriat
Yleinen

Video: Musiikki parantaa

Musiikki parantaa – käypää hoitoa jokaisen aivoille. Sari Laitinen, musiikkiterapeutti ja Jenny Robson, jazzlaulaja ja musiikkiterapian opiskelija kertovat videolla musiikin parantavista, aktivoivista ja yhteisöllisistä vaikutuksista hoiva- ja vanhustyössä. Musiikkia suositellaan jo osana esimerkiksi aivoinfarktipotilaiden ja muistisairaiden hoitoa, ja hyödyistä on saatu konkreettista tutkimusnäyttöä.

Suomen musiikkineuvoston eduskuntavaalitavoitteena on taata kaikkien mahdollisuus oppia, harrastaa ja kokea musiikkia koko maassa, sukupuolesta, kulttuurisesta taustasta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Musiikin tekeminen ja kokeminen tukee tutkitusti yksilön terveyttä ja kriisinsietokykyä. Taide ja kulttuuri on huomioitava kestävän elinvoiman lähteenä poikkihallinnollisesti sekä valtion, hyvinvointialueiden että kuntien tasolla.

Tutustu vaalitavoitteisiimme kokonaisuudessaan täällä: https://musiccouncil.fi/eduskuntavaalit-2023/ Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Suomessa on käynnissä 28.3. saakka, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023. Anna äänesi kulttuuria tukevalle ehdokkaalle!

Video on osa Suomen musiikkineuvoston eduskuntavaalikampanjaa, jota rahoittaa Esittävän säveltaiteen edistämissäätiö (ESES).

#eduskuntavaalit2023 #jokaisenoikeusmusiikkiin

Video: Tuomas Saloniemi / Kutteri

Video Instagramissa: https://www.instagram.com/reel/CqNMOueIZd6/

Video Facebookissa: https://fb.watch/jxia0ocbGu/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s